Виробники хочуть підняти мінімальну ціну на горілку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Виробники хочуть підняти мінімальну ціну на горілку

Аграрний ринок
337
Виробники горілки просять уряд у півтора рази підвищити мінімальну роздрібну ціну. Замість існуючих 17,96 грн за півлітрову пляшку, виробники хочуть підняти планку до 27,9 грн.
"Цінове обмеження зробить неможливим реалізацію нелегальної продукції в торговельних мережах за демпінговими цінами", - йдеться у відкритому листі прем'єру та його першому заступнику.
Як повідомляє Інтерфакс-Україна, виробники нагадують, що востаннє мінімальна ціна переглядалася в жовтні 2009 року. Відтоді витрати легальних виробників істотно зросли - підвищився акцизний збір, ціни на спирт, вартість склотари. Таким чином, мінімальна ціна вже не відповідає ситуації на ринку.
"Постійно стримувати підвищення ціни за рахунок скорочення рентабельності неможливо", - стверджують виробники горілки. За їхніми даними, рентабельність впала в середньому до 5%.
Лист підписали асоціація Укргорілка і сім виробників лікеро-горілчаної продукції: ТД Мегаполіс, Лікеро-горілчаний завод Прайм, Національна горілчана компанія, Nemiroff, Золотоноський ЛГЗ Златогор, Кременчуцький ЛГЗ та Кримська горілчана компанія.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас