Єгипет переглядає умови всіх договорів на постачання газу за кордон — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єгипет переглядає умови всіх договорів на постачання газу за кордон

Казна та Політика
239
Прем'єр-міністр Єгипту Ісам Шараф ініціював перегляд умов всіх контрактів на постачання газу зовнішнім партнерам, включаючи Ізраїль і Йорданію, повідомляє AFP з посиланням на єгипетське державне інформаційне агентство MENA.
Мета перегляду - забезпечення поставок газу по "гідною ціною", що максимально відповідає інтересам Єгипту. На думку Шарафа, це дозволить збільшити доходи від продажу газу на $3-4 млрд.
Умови контрактів, підписаних з Ізраїлем, переглядаються починаючи з 2008 року. Єгипет забезпечує приблизно 40% потреб Ізраїлю в газі. За словами міністра нафтової промисловості Єгипту Абдулли Гораба, середня ціна газу, поставляється до Ізраїлю, становить $3 за 1 млн британських теплових одиниць.
За даними CIA Factbook, Єгипет займає 22 місце у світі за запасами газу (1,656 трлн кубічних метрів). Обсяг експорту газу - близько 8,55 млрд кубічних метрів на рік. Основні експортні ринки - Ізраїль, Йорданія та інші країни Близького Сходу, куди газ поставляється по трубопроводах. Зріджений газ Єгипет поставляє в декілька європейських країн, включаючи Італію.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас