КМДА: Інвестори, які отримали відстрочку на виконання фінзобов'язань, винні бюджету 167 млн ​​грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КМДА: Інвестори, які отримали відстрочку на виконання фінзобов'язань, винні бюджету 167 млн ​​грн

Казна та Політика
124
Інвесторам, які не сплатили обов'язкові внески до бюджету Києва, запропоновано в місячний термін виконати свої зобов'язання, інакше місто змушене буде ініціювати розірвання інвестиційних договорів за згодою сторін або через суд. Про це FINANCE.UA повідомила прес-служба Київської міської державної адміністрації.
Таке рішення було прийнято на засіданні постійно діючої конкурсної комісії з залучення інвесторів до фінансування будівництва, реконструкції, реставрації тощо об'єктів житлового та нежитлового призначення, незавершеного будівництва, інженерно-транспортної інфраструктури міста.
За словами заступника голови КМДА Руслана Крамаренка, по 10 проблемних об'єктів інвестування, які були розглянуті на засіданні комісії, зобов'язання становлять понад 167 млн грн. Це кошти - 1% від вартості проекту - відшкодування до міського бюджету за організацію конкурсу та 5-10% - внесок на створення соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури Києва.
"У 2008 році виплату внесків до міського бюджету за цими договорами було відкладено на невизначений час. Зараз частина майданчиків зайнята інвесторами, які не сплачують кошти до бюджету і в більшості випадків не ведуть ніякої діяльності. Тому ми будемо зобов'язувати інвесторів у місячний термін відшкодувати 1% за організацію конкурсу (на сьогодні їхній борг становить 14,8 млн грн) і пропонувати укласти додаткові угоди про узгодження термінів здачі об'єктів та сплати коштів на створення соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури міста (152,4 млн грн). У випадку відмови інвесторів, ми будемо ініціювати розірвання таких договорів", - зазначив чиновник.
Для збалансованої роботи і врахування позиції депутатського корпусу, 50% складу комісії - це депутати від майже всіх політичних сил, представлених у Київраді, а 50% - керівники структурних підрозділів КМДА у сферах економіки, містобудування, земельних відносин, транспорту та комунальної власності.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас