Франція і Великобританія вимагають вжити більш жорстких заходів проти режиму Каддафі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Франція і Великобританія вимагають вжити більш жорстких заходів проти режиму Каддафі

Казна та Політика
328
Франція і Великобританія вимагають посилити натиск на Тріполі, повідомляє Deutsche Welle.
У зв'язку з безперервними боями в Лівії в НАТО все гучніше лунають заклики вжити більш жорстких заходів проти Каддафі.
Для боротьби з лівійським режимом мають бути задіяні всі наявні в розпорядженні військові кошти, йдеться в заяві за підсумками зустрічі між президентом Франції Ніколя Саркозі і прем'єр-міністром Великобританії Девідом Кемероном, що відбулася напередодні ввечері. У заяві Єлисейського палацу підкреслюється, що Каддафі веде війну проти власного народу, тому тиск на нього повинен бути посилений.
Держсекретар США Хілларі Клінтон звинуватила війська Каддафі в "звірячих" нападах на цивільне населення в місті Місурата, що перебуває під контролем повстанців. За її словами, лівійський режим намагається заморити голодом це місто.
Відзначимо також, що сьогодні в Берліні міністри закордонних справ 28 країн НАТО обговорять подальші дії проти режиму лівійського керівника Муамара Каддафі.
Тим часом авіація НАТО завдала нових ударів по позиціях лівійської армії. Напередодні бомбардуванню були піддані бункери з боєприпасами в 50 кілометрах від столиці Лівії Тріполі, повідомляє агентство AFP. У самому Тріполі прогриміли два потужні вибухи, але їх причини поки невідомі.
У той же час уряд Лівії звинуватив Катар у наданні військової допомоги повстанцям. Заступник глави МЗС Лівії Халед Каїм напередодні ввечері заявив, що Катар поставив повстанцям в місті Бенгазі французькі протитанкові ракети Milan, а катарські військові інструктори навчають повстанські формування.
Нагадаємо, з 15 лютого 2011 р. у Лівії почалися масові акції протесту проти Каддафі. Незабаром на бік протестуючих перейшли чимало працівників поліції, військовослужбовців збройних сил і високопоставлених офіційних осіб. Країна розділилася на дві частини. На заході Каддафі, як і раніше, користується серйозною підтримкою, однак схід в масі своїй виступає проти цього політика. Протиборство сторін вилилося у громадянську війну.
17 березня 2011 р. Радбез ООН прийняв резолюцію, яка забороняє авіації М.Каддафі здійснювати польоти над Лівією, заявивши, що цей правитель бомбить з повітря мирних громадян країни. Після цього по військових і промислових об'єктах, які перебувають під контролем сил Каддафі, почала завдавати ударів міжнародна коаліція. Через деякий час командування над коаліцією взяло на себе НАТО.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас