Богословській у справі Тимошенко все зрозуміло — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Богословській у справі Тимошенко все зрозуміло

Кримінал
6796
Сума збитку в 1,5 млрд грн, яка фігурує у постанові про порушення кримінальної справи проти екс-прем'єра Юлії Тимошенко, є мінімальною з усіх розрахунків, проведених фахівцями. Про це заявила народний депутат України, голова Тимчасової слідчої комісії з питань розслідування обставин підписання газових угод Інна Богословська.
Як повідомили FINANCE.UA у прес-службі Партії Регіонів, Богословська вважає, що звинувачення, висунуте пані Тимошенко, можна викласти так: екс-прем'єр-міністр підписала директиви Кабміну, на підставі яких був затверджений найбільш невигідний для України контракт в її історії.
"Згідно із законодавством, прем'єр-міністр не мала права самостійно видавати директиви", - підкреслила Богословська. Вона також нагадала, що до 19 січня 2009 року, Україна імпортувала російський газ за ціною 179,5 дол за 1 тис. куб. м.
"Прагнучи стати президентом, лідер БЮТ підробила директиви та виторгувала для себе особисто один пільговий рік. Але навіть у цей передвиборчий рік середня ціна за газ була на 60 дол за 1 тис. куб. м вище, ніж до цього", - підкреслила народний депутат.
На її думку, сьогодні в команді Тимошенко намагаються маніпулювати громадською думкою і свідомо говорять неправду, щоб приховати ці факти.
"Тимошенко як аферистка з великим стажем знову намагається обдурити людей і сказати, що при ній ціна була нижчою. Але договір вона підписала не на 2009 рік, а на 10 років, на 2009-2018 рр. І якби в результаті "харківських угод" Україна не одержала знижку на газ у 100 дол за 1 тис. куб. м, сьогодні ситуація з енергозабезпеченням була б ще більш плачевною", - додала вона.
Богословська підкреслила, що в правоохоронних органів на сьогоднішній день є всі факти і всі необхідні документи, тому "справа Тимошенко" не має зайняти в Генеральної прокуратури багато часу.
"Навіть найпростіша, юридично непідкована людина зрозуміє, що Тимошенко перевищила свою владу і підписала директиви, які на засіданні Кабінету Міністрів не затверджувалися, а значить, повинна відповідати за ст. 365, ч.3. Кримінального кодексу України", - сказала глава ТСК.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас