Зростання ВВП не змусить Україну відмовитися від коштів МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зростання ВВП не змусить Україну відмовитися від коштів МВФ

Казна та Політика
267
Зростання ВВП не змусить Україну відмовитися від коштів Міжнародного валютного фонду, повідомив експерт з питань економіки і зовнішнього боргу Юрій Ганущак.
"Наразі в нас мінімальне зростання ВВП, тобто зростання на 10% тільки покриває інфляцію. Практично потрібно рахувати по кількості вироблених товарів", - сказав експерт.
"Кошти МВФ нам потрібні в основному для стабілізації фінансової та валютної системи і беруться вони практично тільки Національним Банком. Тому, я вважаю, що зростання ВВП і кошти МВФ - не взаємопов'язані речі. І ще одне - у нас не закритий дефіцит бюджету, і закрити його лише зростанням ВВП неможливо", - вважає Ганущак.
Він також додав, що не вірить в те, що ВВП в Україні може вирости на 10%. "Для цього мають відбутися дуже серйозні структурні зміни, які принаймні протягом цього року точно не відбудуться", - сказав експерт.
Нагадаємо, директор Департаменту управління державним боргом та міжнародного співробітництва Міністерства фінансів України Сергій Макацарія раніше висловив думку, що за умови зростання ВВП на 10% Україна зможе відмовитися від коштів МВФ.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас