S&P може знизити рейтинги Ісландії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P може знизити рейтинги Ісландії

Казна та Політика
127
Міжнародне рейтингове агентство Standard&Poor's (S&P) помістило на перегляд з можливістю зниження суверенні кредитні рейтинги Ісландії в іноземній валюті на рівні "BBB-/A-3" і в національній валюті на позначці "BBB/A-3" на тлі песимістичних підсумків референдуму, присвяченого поверненню іноземним вкладникам 5 млрд доларів після банкрутства ісландського банку Icesave. Про це йдеться в прес-релізі агентства.
Наприкінці минулого тижня близько 60% жителів Ісландії проголосували на референдумі проти рішення уряду про виплату компенсацій зарубіжним вкладникам після банкрутства в 2008 році банку Icesave, який заборгував іноземним вкладникам, насамперед з Великобританії та Нідерландам, 5 млрд доларів.
"Ми не виключаємо збільшення економічних ризиків для Ісландії у зв'язку з тривалим періодом невизначеності. Ми вважаємо, що питання, пов'язане з Icesave, в результаті повернеться до суду Європейської асоціації вільної торгівлі (ЄАВТ), - відзначають експерти S&P. - А рішення справи в суді може зайняти рік або більше. Затягування процесу, у свою чергу, може послабити відносини Ісландії з іншими європейськими державами, збільшивши зовнішні фінансові ризики країни і надавши негативний вплив на економічні перспективи в цілому".
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас