Генпрокуратура України спростовує інформацію про можливість допиту Путіна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Генпрокуратура України спростовує інформацію про можливість допиту Путіна

Кримінал
173
Генеральна прокуратура України категорично спростовує інформацію про те, що прем'єр-міністр РФ Володимир Путін буде допитаний в рамках розслідування справи проти українського екс-прем'єра Тимошенко у справі щодо газових контрактів 2009 року.
"В електронних ЗМІ з'явилося повідомлення прес-служби Юлії Тимошенко з посиланням на адвоката Богдана Ференца про те, що слідчий з особливо важливих справ Генеральної прокуратури України запевнив його, що прем'єр-міністр РФ Володимир Путін буде допитаний найближчим часом", оскільки без цього справу буде неможливо направити в суд". Генеральна прокуратура України категорично заявляє, що поширена інформація є абсолютною неправдою", - йдеться у заяві Генпрокуратури, поширеній в середу.
У Генпрокуратурі підкреслили, що ніяких заяв з цього приводу слідчий не робив.
"Отже, очевидним є факт втручання обвинуваченої сторони у процес досудового слідства і спроби дискредитувати слідчого по кримінальній справі", - наголошується в повідомленні.
У Генпрокуратурі також попередили, що за перешкоджання слідству чи втручання в його процес чинним законодавством передбачена кримінальна відповідальність.
Раніше адвокат Тимошенко Богдан Ференц з посиланням на слова слідчого прокуратури повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" про те, що прем'єр-міністра РФ В. Путіна можуть допитати в рамках розслідування справи проти Тимошенко за укладання газових контрактів в 2009 році.
Генеральна прокуратура порушила ще одну кримінальну справу стосовно екс-прем'єра Тимошенко щодо газових контрактів 2009 року - за перевищення влади і службових повноважень при укладанні цих контрактів.
Справу порушено за ч. 3 ст. 365 КК України. За інформацією прес-служби Генпрокуратури, встановлено, що Тимошенко, перевищуючи свої службові повноваження при укладанні газових контрактів у 2009 році з РФ, спричинила збитки державі на суму понад 1,5 млрд грн.
Раніше Генпрокуратура завершила досудове слідство у двох кримінальних справах, об'єднаних в одну і порушених стосовно Ю.Тимошенко за ч. 3 ст. 365, ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 210 КК України (перевищення службових повноважень, зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки та порушення бюджетного законодавства).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас