Японію буде трясти ще років десять — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японію буде трясти ще років десять

Казна та Політика
756
Результати спільного американо-японського дослідження свідчать про те, що землетруси на межі літосферних плит триватимуть.
"Японію буде трясти ще, щонайменше, років десять. Нескінченна серія підземних поштовхів. За даними нового дослідження, підземна активність спостерігатиметься в зоні, розташованій на схід від Токіо", - цитує Inopressa газету La Repubblica.
Росс Стейн, геофізик з Us Geological Survey, і його японський колега Шінджії Тода з університету Кіото завершили перше спільне дослідження землетрусу 11 березня цього року. На думку вчених, мегапоштовх посилив напругу океанічної плити в районі Японського жолоба, збільшивши ймовірність "сильних поштовхів на північ і південь від Тохоку", в районі, найближчому до епіцентру землетрусів, пише автор статті.
Це дослідження викликало суперечки серед експертів. На думку С’юзан Хоуг, ще одного геолога з Us Geological Survey, сильні землетруси не відбуваються за принципом доміно. Так, в Індонезії після сильного поштовху магнітудою в 9,1 бали через три місяці стався землетрус в 8,7 бала, що поклав початок цілій серії потужних поштовхів. Але таких наслідків не спостерігалося після землетрусів на Гаїті і в Чилі.
"Іншими словами, правило номер один: у землетрусів немає ніяких правил, за винятком впевненості, що будуть нові землетруси", - резюмує італійський журналіст.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас