Адвокат: Путіна можуть допитати у справі Тимошенко про газові контракти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Адвокат: Путіна можуть допитати у справі Тимошенко про газові контракти

Кримінал
128
Прем'єр-міністра РФ Володимира Путіна можуть допитати в рамках розслідування справи проти екс-прем'єра України Юлії Тимошенко щодо укладення газових контрактів у 2009 році, повідомив адвокат Тимошенко Богдан Ференц, пославшись на слова слідчого прокуратури.
"Це було логічне питання (слідчому про можливість такого допиту), тим більше що інформація про порушення справи з'явилася напередодні приїзду Путіна... треба питати Путіна, якщо підозрювати, що Тимошенко підписанням договору завдала збитки державі. Тобто мав бути умисел, щоб завдати збитки державі Україна та її громадянам. Тому я і запитав слідчого - чи буде допит російської сторони, у тому числі прем'єра. Слідчий відповів, що так, буде", - сказав Ференц в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" у середу.
На думку адвоката, у випадку такого розвитку ситуації є два шляхи - "безпосередньо співробітникам органів прокуратури їхати у відрядження і допитувати, чи дати окремі доручення Генеральній прокуратурі Росії на підставі договору між державами про надання правової допомоги на здійснення такого допиту".
"А взагалі, сама постанова (про порушення кримінальної справи проти Тимошенко), її текст і сам факт її - навіть людині, далекій від розуміння правових основ, політичних, економічних - абсурдна... Напевно, логічніше було спочатку б визнати цей договір (щодо газових угод) недійсним, тоді вже можна пред'являти претензії людям, які, причетні до підписання цього договору", - підкреслив Ференц.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас