Вигоди від вступу України до Митного союзу будуть недовгостроковими — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вигоди від вступу України до Митного союзу будуть недовгостроковими

Казна та Політика
415
Україна зможе отримати короткострокові вигоди від вступу до Митного союзу, вважає виконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко.
"Теоретично ті вигоди, які можна отримати від підписання угоди з Митним союзом, дійсно будуть. Їх складно оцінити, тому що немає всієї інформації. Але в більшості випадків ці вигоди будуть, швидше за все, короткостроковими. Тобто в короткостроковому періоді дійсно можна отримати вигоди, середньострокових і довгострокових вигод, найімовірніше, не буде", - сказав він на прес-конференції в середу в Києві.
Експерт також спрогнозував, що за умови вступу до Митного союзу Україна втратить можливість впливати на свою митну політику, оскільки буде сформована єдина митна політика для країн-членів організації.
"Вона зможе впливати опосередковано через вищий орган, який представлений згідно з тим, в кого яке ВВП. ВВП України очевидно менше, ніж ВВП та у Казахстану і Російської Федерації. Тобто в даному випадку Україна не буде ключовим гравцем. Ключовий гравець в даному випадку - Російська Федерація", - зазначив Устенко.
У свою чергу директор енергетичних програм центру "Номос" Михайло Гончар вважає, що чим більші у Росії доходи від експорту нафти і газу, тим менші українські перспективи отримати виграш від приєднання до Митного союзу. "Оскільки високі доходи росіян дозволять їм купувати високотехнологічну продукцію, ігноруючи українського постачальника... Одномоментні (переваги) є. Але буквально через кілька років ці одномоментні переваги можуть випаруватися", - зазначив експерт.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас