Податкова перевіряє лише ті декларації, які подаються до органів ДПС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податкова перевіряє лише ті декларації, які подаються до органів ДПС

Казна та Політика
797
Декларація про доходи, що подається держслужбовцем за місцем проходження служби (роботи), зберігається в установі, в якій працює службовець, і не потрапляє до податкових органів. Про це заявив Голова Державної Податкової Служби України Віталій Захарченко.
За його словами, податкова аналізує тільки ті декларації, які подаються до органів податкової служби.
Такі декларації надаються платниками до органів ДПС служби за місцем проживання. У цьому році громадяни зобов'язані їх подавати лише в разі, коли протягом 2010 року отримали доходи від особи, яка не є податковим агентом, іноземні доходи або інші доходи, що підлягають декларуванню відповідно до Закону України "Про податок з доходів фізичних осіб".
"Така декларація подається до податкової інспекції за місцем проживання і ретельно вивчається нашими співробітниками. Якщо виникнуть якісь зауваження до відомостей, то наші регіональні підрозділи будуть реагувати відповідно до вимог чинного законодавства", - пояснив Захарченко.
Він підкреслив, що відомості з декларації, яка подається до органів податкової служби, можуть бути оприлюднені тільки за згодою особи, яка її подала. Самостійно оприлюднити будь-які дані, що стосуються особи-декларанта, ДПС не має права.
Нагадаємо, що кампанія з декларування громадянами своїх доходів, отриманих у 2010 році, триває.
Останній день подання такої декларації - 3 травня 2011 року.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас