Fitch знизило і відкликало рейтинги Лівії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch знизило і відкликало рейтинги Лівії

Казна та Політика
130
Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings знизило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) Лівії в іноземній і національній валютах до "B" з "BB" з "стабільним" прогнозом і одночасно відкликало всі рейтинги, повідомляє агентство. Відзначається, що відкликання рейтингів пов'язане з браком інформації щодо емітента, а пониження рейтингу відображає вкрай складну політичну ситуацію в країні.
На початку березня Fitch знизило довгострокові рейтинги дефолту емітента (РДЕ) Лівії за зобов'язаннями в іноземній і національній валютах на три щаблі - до "BB" з "BBB-", залишивши їх у списку на можливе пониження.
У середу Євросоюз фактично ввів ембарго на поставки енергоносіїв з Лівії до Європи, внісши до списку санкцій ще 26 компаній нафтогазового сектора північноафриканської країни, які, як вважають в ЄС, фінансують режим Муаммара Каддафі.
У середині лютого в Лівії почалися масові демонстрації з вимогою відставки правлячого країною понад 40 років Каддафі, які згодом переросли в збройне протистояння між урядовими силами і повстанцями. Міжнародні організації заявляють про тисячі жертв, прихильники Каддафі це заперечують.
СБ ООН 17 березня прийняв резолюцію 1973 року, що передбачає введення безполітної зони над Лівією і відкриває можливість іноземного військового втручання в ситуацію в цій країні. В операції коаліційних сил, що почалася 19 березня, беруть участь, зокрема, Великобританія, Франція, США, Канада, Бельгія, Італія, Іспанія, Данія, Норвегія.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас