Уряд буде безкоштовно відправляти вчитися за кордон талановитих студентів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд буде безкоштовно відправляти вчитися за кордон талановитих студентів

Казна та Політика
254
Вчитися за кордоном за державний кошт можна буде, витримавши конкурсний відбір. Про це FINANCE.UA повідомила прес-служба Кабінету міністрів України.
Уряд затвердив "Положення про навчання студентів та стажування аспірантів, наукових і науково-педагогічних працівників у провідних вузах та наукових установах за кордоном". Дане положення регулює нормативно-правове забезпечення організації держпідтримки бажаючих вчитися і стажуватися за кордоном.
"Фінансування витрат буде здійснюватися за рахунок бюджетних коштів, а також інших джерел, не заборонених законодавством", - йдеться в повідомленні КМУ.
Згідно з Положенням, на навчання та стажування направляються особи, які мають високі досягнення у навчанні, наукові досягнення, проводять на високому науковому рівні фундаментальні та/або прикладні наукові дослідження та отримали рекомендацію вченої ради вищого навчального закладу або вченої (наукової, науково-технічної, технічної) ради науково-дослідної і науково-технічної установи.
Перелік пріоритетних напрямів освіти і науки та перелік провідних вузів та наукових установ щорічно затверджується Міністерством освіти і науки, молоді та спорту.
Це ж Міністерство щороку оголошує конкурс з відбору кандидатів, визначає порядок та умови його проведення. Відбір осіб на навчання та стажування здійснює конкурсна комісія. Термін навчання та стажування не повинен перевищувати одного року, повідомили в уряді.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас