Мінагропрод: Виробництво овочів і фруктів в Україні зросте вдвічі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінагропрод: Виробництво овочів і фруктів в Україні зросте вдвічі

Аграрний ринок
1448
Завдяки побудові мережі сільськогосподарських оптових ринків в Україні виробництво овочів і фруктів протягом трьох років може вирости вдвічі. Про це сьогодні сказав на прес-конференції в медіа-холі УНН заступник директора Департаменту розвитку аграрних ринків Міністерства аграрної політики і продовольства Анатолій Розгон.
"У нас в березні був член міжнародної ради з оптових ринків, директор Познанського ринку і він розповідав, що коли в Польщі було сформовано мережу оптових ринків, то відразу виробництво плодоовочевої продукції виросло більш ніж удвічі. Коли людина має гарантований збут, то це є серйозним стимулом (для вирощування, - ред.)", - розповів чиновник.
За словами Розгона, в Україні з рентабельності виробництво плодоовочевої продукції сьогодні важко з чимось порівняти. І він переконаний, що розвиток оптових ринків буде стимулом для зростання виробництва.
"Сьогодні українець не дотягує до фізіологічних норм зі споживання овочів і фруктів. У нас внутрішній обсяг ринку ще не заповнений внаслідок високих цін. Тому тенденція до зменшення цін буде стимулювати в першу чергу зростання обсягів внутрішнього ринку. І відповідно ми плануємо, що ринок плодоовочевої продукції зросте вдвічі за майбутні 3 роки", - підкреслив він.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас