В Уряді запевняють, що газ для населення дорожчати не буде — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Уряді запевняють, що газ для населення дорожчати не буде

Енергетика
470
Уряд не буде закладати інвестиційну складову до тарифів на газ для споживачів. Про це FINANCE.UA повідомила прес-служба Кабінету міністрів.
"Розвиток власної видобувної галузі - основний вихід із ситуації, коли різко і непрогнозовано коливаються світові ціни на енергоносії. Разом з тим, за його словами, для розвитку власного видобутку знадобиться тривалий час і значні капіталовкладення, які окупляться лише через кілька років.
За даними Міністерства енергетики та вугільної промисловості, на розвиток газодобувної галузі, зокрема, будуть направлені додаткові кошти, отримані від підвищення тарифів на газ для населення - це понад 1,2 млрд гривень.
"Ці кошти в 2011 році будуть направлені на освоєння родовищ в Азовському і Чорному морях, зокрема вкладені у видобуток вуглеводнів на Суботинському, Штормовому та Одеському родовищах. Це дозволить збільшити видобуток газу в Україні та забезпечити споживачів газом вітчизняного видобутку", - повідомив Міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко.
"У будь-якому випадку витрати на модернізацію галузі не будуть закладені в нові тарифи", - підкреслили в прес-службі Уряду, додавши, що питання формування ціни на газ перебуває в компетенції Національної комісії регулювання електроенергетики України, яка є незалежним органом і встановлює роздрібні ціни на природний газ для потреб населення.
Пропозиції НКРЕ з планомірного збільшення тарифів на газ для всіх категорій споживачів до економічно обґрунтованого рівня поки не знаходять підтримки з боку влади, навіть незважаючи на те, що найбільш уразливі верстви населення при цьому захищені призначенням відповідних субсидій.
"Позиція Уряду - недопущення в подальшому зростання цін на газ. Модернізація української видобувної галузі в жодному разі не повинна стати тягарем для споживачів", - підкреслили в КМУ.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас