На аварійній "Фукусімі" почали відкачувати радіоактивну воду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На аварійній "Фукусімі" почали відкачувати радіоактивну воду

565
В Японії на АЕС "Фукусіма-Дайічі" робітники почали відкачувати радіоактивну воду з підвалів будинку, в якому розташовується один з реакторів.
Операція повинна зайняти близько 40 годин. 700 тонн води перекачати в конденсатор, де відбувається охолодження пари. Всього з будівель трьох аварійних реакторів необхідно відкачати близько 60 тисяч тонн води.
Початок робіт кілька разів відкладався через потужні повторні підземні поштовхи в Японії.
Сьогодні вранці стався ще один такий поштовх магнітудою 5,8. Його епіцентр був у префектурі Фукусіма, проте евакуації співробітників аварійної станції не проводилося, роботи йшли за графіком.
Нагадаємо, сильний землетрус магнітудою 9,0 стався в Японії 11 березня. За ним пішло цунамі, в результаті чого інфраструктура північно-східних районів країни була практично зруйнована. Крім того, стихійне лихо вивело з ладу систему охолодження реакторів на АЕС "Фукусіма", що призвело до аварії і витоку радіації.
12 квітня влада Японії підняла рівень небезпеки на атомній електростанції "Фукусіма-1" до максимального значення - рівня 7 за Міжнародною шкалою ядерних подій (INES).
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас