Reuters: Сповільнення інфляції знизило тиск на Банк Англії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Reuters: Сповільнення інфляції знизило тиск на Банк Англії

Казна та Політика
135
Інфляція в Британії сповільнилася в березні вперше з минулого літа на тлі зниження цін на продукти в гастрономах, що додало Банку Англії аргументів на користь збереження м'якої монетарної політики для підтримання все ще слабкої економіки. Про це повідомляє Reuters.
Індекс споживчих цін зріс у березні на 0,3% в порівнянні з лютим, а місяцем раніше - на 0,7%.
Несподіване зниження річної інфляції у березні до 4% з 4,4% у лютому укупі з різким падінням роздрібних цін посилило позиції тих регуляторів, які хочуть дочекатися впевненого зростання економіки, до того як починати боротьбу з інфляцією.
Аналітики очікували зростання на 0,6% у місячному вирахуванні й на 4,4% - у річному.
Фунт знизився, а ф'ючерси на британські держоблігації продовжили почате раніше ралі на чутках про сповільнення інфляції.
"Це має відстрочити підвищення ставки в травні, - сказав економіст Investec Філіп Шо. - Але хоча це схвалюється, це лише перемога в одній битві в тому, що буде довгою війною. Як і раніше, можливо, що інфляція прискориться до 5% протягом року".
Перед Банком Англії стоїть дилема: він намагається приборкати інфляцію, яка все ще в два рази перевершує цільові 2%, але в той же час не пустити під укіс крихке відновлення економіки. В останньому кварталі минулого року британський ВВП раптом скоротився.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас