МВФ рекомендує ЦБ РФ посилити грошово-кредитну політику — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ рекомендує ЦБ РФ посилити грошово-кредитну політику

Казна та Політика
254
Міжнародний валютний фонд (МВФ) вважає, що Центральному банку Росії в нинішніх умовах високої інфляції необхідно посилити свою грошово-кредитну політику, заявив голова постійного представництва МВФ в Москві Одд Пер Брекк на прес-конференції у вівторок.
"У цих умовах ми пропонуємо Центробанку посилити грошово-кредитну політику, щоб рівень інфляції можна було знизити до цільового показника 6-7%", - сказав Брекк, зазначивши, що "в цьому контексті Центробанк повинен визначати свою позицію більш енергійно".
Брекк нагадав, що останнім часом рівень інфляції в Росії дещо знизився. Однак це пов'язано швидше з тимчасовими факторами з боку пропозиції, вважає представник МВФ.
"Зниження цін на продовольчі товари та дії російської влади на деяких ринках, наприклад на ринку бензину (вплинули на зниження загального рівня інфляції). Незважаючи на зниження, інфляція залишається на досить високому рівні - 9,5% (річний рівень інфляції)", - сказав Брекк.
Він зазначив, що, за спостереженнями МВФ, в даній ситуації інфляційні очікування в РФ вкорінюються, і в цих умовах "ЦБ мусить уважно відстежувати інфляцію".
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас