Португалія починає переговори про фіндопомогу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Португалія починає переговори про фіндопомогу

Казна та Політика
252
Португалія у вівторок розпочинає переговори з європейською владою і Міжнародним валютним фондом (МВФ) про фінансову допомогу, сума якої може досягти 80 млрд євро. Тим часом португальські політики вступили в боротьбу перед запланованими на початок червня загальними виборами.
Чиновники Європейської комісії, Європейського центрального банку і МВФ оцінять державний бюджет, щоб вирішити, які додаткові заходи жорсткої економії необхідні Лісабону для зниження дефіциту в обмін на трирічний кредит.
Португальська криза вступила у критичну фазу, коли соціалістичний уряд меншості пішов у відставку минулого місяця, після того як парламент проголосував проти нового плану скорочення держвидатків.
У результаті міжнародні агентства знизили кредитний рейтинг Португалії, а вартість позики для країни сильно збільшилася, через що позичання грошей на відкритих ринках стало занадто дорогим.
Португальські газети широко висвітлюють тему фінансової допомоги у вівторок, і багато хто пригадав 1980-ті, коли країна стала боржником МВФ і змушена була сильно затягувати пояси. "МВФ прогнозує, що в 2012 році Португалія буде єдиною країною, котра бореться з кризою", - говорить заголовок у вівторковому випуску газети Diario de Noticias. Різниця прибутковості між португальськими облігаціями та німецькими аналогами - індикатором довіри інвесторів до цінних паперів країни - залишається без змін у вівторок.
Економісти вважали практично неминучою заявку Португалії на фінансову допомогу після аналогічного кроку Греції та Ірландії.
Урядова криза посилилася, після того як парламент відмовився приймати новий проект скорочення витрат. Переговори про фінансову допомогу ускладнені тим, що на 5 червня призначені позачергові вибори, і всі партії хочуть уникнути провини за заявку на субсидії. Соціалістичний уряд буде тимчасово керувати країною, поки не будуть підраховані голоси, і повідомив, що не має в повноважень для узгодження дотації, через що опозиційній партії соціальних демократів, можливо, доведеться брати участь у переговорах. Аналітики кажуть, що політики врешті-решт помиряться і погодять базові умови допомоги.
Тиск на Лісабон зростає також і у зв'язку з необхідністю погасити держоблігації на 4 млрд євро, термін обігу яких закінчується наступного тижня, а також зобов'язання на 4,9 млрд євро в червні.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас