Азаров: Українці не повинні оплачувати неіснуючі послуги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров: Українці не повинні оплачувати неіснуючі послуги

Казна та Політика
1024
Прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив керівнику Державної фінансової інспекції Петру Андрєєву протягом тижня надати розширену інформаційно-аналітичну довідку про результати перевірок обґрунтованості тарифів на послуги ЖКГ. Про це FINANCE.UA повідомила прес-служба КМУ.
Одночасно ревізори повинні подати пропозиції про заходи реагування у випадках, коли порушений принцип економічної обґрунтованості призначення тарифів. На переконання Азарова, необхідно виключити можливість такої ситуації, коли громадяни оплачують безгосподарність та неіснуючі послуги.
"Відповідальність за необґрунтоване завищення тарифів повинні нести керівники комунальних підприємств - як за завдання матеріальної шкоди споживачам комунальних послуг", - підкреслив прем'єр.
Також Азаров доручив Міністерству регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства запропонувати механізм щоквартальних публічних звітів житлово-експлуатаційних організацій про витрачання коштів, сплачених громадянами за житлово-комунальні послуги.
"Результати таких звітів повинні впливати на оцінку роботи керівників відповідних підприємств і визначати: чи продовжувати з ними контракти. Така норма повинна бути додана до контрактів", - підкреслив Прем'єр-міністр.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас