Точка зору: Митний союз забезпечить низькі ціни на газ для України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Точка зору: Митний союз забезпечить низькі ціни на газ для України

Енергетика
691
Якщо Україна хоче мати низькі ціни на газ, то іншого варіанту, крім участі в Митному союзі, немає. Таку думку в ефірі одного з українських телеканалів висловив відповідальний секретар комісії Митного союзу Сергій Глазьєв.
"Якщо ми хочемо мати в Україні стабільні, низькі ціни на газ, то іншого варіанту, крім як участі в Єдиному економічному просторі і Митному союзі, немає, і ця норма передбачена у вже підписаних угодах. Тобто, тут не потрібно гадати на кавовій гущі", - додав він.
На уточнююче питання, чи означає це, що РФ готова знизити ціну на газ для України, С. Глазьєв відповів: "Розумієте, принцип досить простий. У нас в рамках Митного союзу підписаний пакет угод щодо Єдиного економічного простору, який набуває чинності 1 січня і в якому передбачений принцип рівнодоходності ціни на газ. І це не стосується лише України. Це однаковий принцип і для Білорусі, і для Росії, і для Казахстану".
Він також зазначив, що це питання включає в себе два варіанти. "Або рівнодоходність, як це в Єдиному економічному просторі... І тоді ціни на газ для України не будуть переглядатися щороку, а будуть такі ж як у Росії та Білорусі з урахуванням транспортних витрат, або, якщо ми зупинимося тільки на Зону вільної торгівлі (з ЄС - ред.), то тоді будуть світові принципи ціноутворення, одним з яких є прив'язка цін на газ до цін на нафту, що, власне, і сталося на сьогодні", - сказав він.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас