Ціни на нафту знижуються на тлі прогнозу МВФ щодо економіки США і Японії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на нафту знижуються на тлі прогнозу МВФ щодо економіки США і Японії

Енергетика
573
Ціни на нафту у вівторок падають на тлі прогнозу Міжнародного валютного фонду щодо економіки США і Японії, в якому високі ціни на нафту оцінюються як один з головних факторів стримування зростання світової економіки, свідчать дані торгів.
Вартість травневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI (Light Sweet Crude Oil) на електронних торгах у Нью-Йорку зменшилася на 1,96 долара, або на 1,78% - до 107,96 долара за барель. Травневі ф'ючерси на північноморську нафтову суміш марки Brent знизилися на 1,72 долара, або на 1,39% - до 122,26 долара за барель.
Відповідно до опублікованого вчора прогнозу МВФ, економіка США в 2011 році виросте на 2,8% проти зростання 2,9% минулого року. В опублікованому в січні прогнозі МВФ оцінював зростання ВВП найбільшої економіки світу за підсумками 2011 року на рівні 3%. Також фонд знизив прогноз і щодо зростання економіки Японії - до 1,4% з 1,6% після землетрусів і цунамі.
Також на хід торгів вплинула інформація про можливе завершення військових дій у Лівії. Напередодні Муаммар Каддафі схвалив план Африканського союзу з припинення збройного конфлікту в Лівії. Африканський союз у березні повідомив про формування відповідно до рішення Ради миру і безпеки Афросоюзу спеціального комітету високого рівня з Лівії, до якого увійшли представники ПАР, Уганди, Мавританії, Малі та Демократичної республіки Конго.
"Ринок починає сумніватися в збереженні попиту на тлі високих цін на нафту. Також ринки будуть уважно стежити за подіями в Лівії та виборами в Нігерії", - заявив менеджер мельбурнського Australia & New Zealand Banking Group Ltd. Марк Перван.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас