Сьогодні Путін зустрінеться з Януковичем і Азаровим — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сьогодні Путін зустрінеться з Януковичем і Азаровим

659
Прем'єр-міністр РФ Володимир Путін 12 квітня відвідає з робочим візитом Україну. Як повідомили в департаменті прес-служби та інформації уряду РФ, під час перебування в Києві відбудеться зустріч глави російського уряду з президентом України Віктором Януковичем, а також відбудуться переговори з українським прем'єр-міністром Миколою Азаровим.
Путін і Азаров є співголовами Комітету з питань економічного співробітництва Російсько-Української міждержавної комісії. "Під час майбутніх контактів планується обговорити широке коло практичних питань торговельно-економічних зв'язків двох країн - з акцентом на подальший розвиток позитивних тенденцій, що намітилися в російсько-українських відносинах у 2010 році", - наголошується в повідомленні.
Зокрема, будуть розглянуті перспективи подальшого поглиблення взаємодії в таких сферах як енергетика, в тому числі ядерна, авіабудування, космос, транспорт, технології та інновації, агропромисловий комплекс.
Очікується, що в ході зустрічі Путіна з Януковичем буде порушена тематика можливого приєднання України до Митного союзу і формованому Єдиному економічному простору Росії, Білорусі та Казахстану. "Відновлення в 2010 році російсько-українських відносин, відхід від протиприродної конфронтації надали серйозний імпульс торговельно-економічного співробітництва двох країн", - наголошується в повідомленні прес-служби.
Росія є найбільш привабливим імпортером українських товарів: наприклад, машинотехнічної продукції Росія закуповує на Україні приблизно втричі більше, ніж 27 країн ЄС. При цьому ряд товарів українського експорту - глинозем, ферохром, труби великого діаметру, деякі види обладнання - відіграють важливу роль в російській економіці. Стабільне забезпечення енергоресурсів, які поставляються з Росії, - важливий фактор розвитку промисловості та сільського господарства України.
В свою чергу Україна - один з основних ринків зарубіжних капіталовкладень російського бізнесу. Станом на 1 січня 2011 р. Росія внесла в економіку України 1089 млн доларів США. Серед російських інвесторів на Україні - як державні, так і приватні корпорації. Найбільші з них - "Газпром", "РусАл", "ЛУКОЙЛ", "Татнафта", ТНК-ВР, "СУАЛ-Холдинг", "Вимпелком", МТС, АФК "Система", "Вімм-Білль-Данн" та інші.
Серед перспективних двосторонніх проектів - взаємодія в спорудженні третього і четвертого енергоблоків Хмельницької АЕС, співробітництво в космічній галузі (ракети-носії, навігаційне забезпечення двох країн з використанням системи ГЛОНАСС, фундаментальні космічні дослідження, спільні експерименти, в т.ч. на російському сегменті МКС), будівництво, модернізація та маркетинг літаків Ан-148 і Ан-124.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас