Печерський райсуд Києва дав санкцію на арешт Комарницького — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Печерський райсуд Києва дав санкцію на арешт Комарницького

Кримінал
367
Печерський районний суд Києва дав санкцію на арешт голови фракції Блоку Леоніда Черновецького в Київраді Дениса Комарницького. Про це РБК-Україна повідомив адвокат Комарницького Андрій Федур.
За словами Федура, суд дав санкцію на арешт на два місяці, протягом яких Комарницький буде перебувати у СІЗО. Він також повідомив, що Комарницький був затриманий за частиною 2 статті 187 Кримінального кодексу ("розбій").
У свою чергу, заступник генпрокурора України Ренат Кузьмін заявив, що стосовно іншого депутата Київради, зятя мера Києва Леоніда Черновецького В'ячеслава Супруненка також відкрито справу за статтею "розбій", а сам він оголошений в розшук.
"Комарницький (голова фракції Блоку Л.Черновецького в Київраді Денис Комарницький) слідчим Генеральної прокуратури затриманий за підозрою в скоєнні розбою, в даний час перебуває в ізоляторі тимчасового утримання. Сьогодні судом Києва вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу. Слідчим до суду внесено подання про обрання Комарницькому запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. Щодо Супруненка, він також підозрюється у скоєнні розбійного нападу. Враховуючи відсутність за місцем проживання, і швидше за все в Україні, слідчий звернувся до суду щодо обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою і Супруненка теж. Судом дано дозвіл на затримання Супруненка. У зв'язку з цим, документи про його розшук будуть направлені у всі інстанції, що займаються розшуком і видачею злочинців", - заявив Р.Кузьмін, зазначивши, що серед інших інстанцій, документи будуть передані в Інтерпол, і в ту європейську країну, в якій, за попередньою інформацією, може перебувати Супруненко.
Він уточнив, що у випадку з кримінальним злочином, який інкримінується обом звинуваченим, ними було скоєно злочин з нанесенням небезпечних для здоров'я тілесних ушкоджень, "і ця справа протягом декількох років розслідувалася різними слідчими органами, а сьогодні ця справа прийнята до провадження управлінням з розслідування особливо важливих справ Генеральної прокуратури".
За словами Кузьміна, на сьогоднішній день ГПУ не займається перевіркою фактів, викладених у звіті голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олександра Попова.
Зазначимо, 8 квітня Генеральна прокуратура України (ГПУ) підтвердила затримання Комарницького. Раніше джерело в Блоці Л.Черновецького повідомляло РБК-Україна, що це затримання є наслідком протистояння між Комарницьким і главою КМДА Олександром Поповим, яке проявилося на останній сесії Київради.
Нагадаємо, у деяких ЗМІ 31 березня ц.р. повідомлялося, що Комарницький заявив на засіданні Київради, коментуючи заяву керівника КМДА Попова про необхідність провести серйозну роботу з повернення втрачених активів міста, що «це неправильно - все повернути». Він також заявив, що до приходу до влади Попова «все було добре».
У свою чергу Попов заявив, що, говорячи про повернення активів, мав на увазі не тільки Комарницького, але і тих людей, «яких він представляє». Глава КМДА також зазначив, що «робота через правоохоронні органи і суди - це дуже копіткий процес», який не хотілося б затягувати. 31 березня на сесії Київради Попов повідомив, що з власності територіальної громади Києва вилучено понад 68,5 тис. кв. м нежилої нерухомості, в якій розташовувалися міські та загальнодержавні установи.
Комарницький народився в Києві 20 січня 1978 р. У 2000 р. закінчив Київський національний університет ім.Т.Шевченка, історик. У 2000-2002 рр. працював консультантом-організатором Київської міської організації Народно-демократичної партії Валерія Пустовойтенка. З 2002 р. по 2006 р. - виконавчий директор ТОВ "Юридична фірма "Правозахисник".
З червня 2008 р. - депутат Київради VI скликання Лідер фракції Блоку Леоніда Черновецького. Член постійної комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас