NYSE Euronext відкинула пропозицію Nasdaq — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

NYSE Euronext відкинула пропозицію Nasdaq

Фондовий ринок
176
Рада директорів NYSE Euronext категорично відкинула в неділю пропозицію про покупку з боку Nasdaq OMX Group Inc. і IntercontinentalExchange Inc. (ICE).
Згідно з повідомленням біржі, NYSE Euronext вважає цю пропозицію "стратегічно непривабливою" і яка створює "неприйнятні ризики" для акціонерів (у зв'язку з високою ймовірністю блокування угоди антимонопольними органами).
Біржа підтвердила при цьому свою прихильність до раніше оголошеної угоди з Deutsche Boerse.
За даними The Wall Street Journal, керівництво Nasdaq готується тепер перейти в наступ, звертаючись безпосередньо до акціонерів NYSE і вказуючи на більш високу ціну своєї пропозиції і на можливість отримання схвалення операції з боку антимонопольних органів.
Пропозиція Nasdaq щедріша за оферти конкурентів на 16%, або на $1,6 млрд. При цьому злиття Deutsche Boerse AG і NYSE Euronext також може наштовхнутися на перешкоди, пов'язані з отриманням схвалення антимонопольних органів.
Поточна ціна акцій NYSE вже вища, ніж пропозиція європейської майданчика ($38,70 проти $36,98), що може говорити про те, що ринок чекає на підвищення ставок у боротьбі за найбільшу біржу США. Багато експертів вважають, що боротьба між претендентами на NYSE Euronext продовжиться.
Як повідомлялося раніше, в лютому Deutsche Boerse AG і NYSE Euronext домовилися про злиття. Сума цієї угоди оцінюється в $9,5 млрд. У разі здійснення операції акціонерам Deutsche Boerse буде належати 60% об'єднаної групи, акціонерам NYSE Euronext - 40%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас