ОСББ зменшить витрати на утримання будинків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ОСББ зменшить витрати на утримання будинків

834
Об'єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) можуть істотно знизити витрати мешканців на утримання будинків. Про це FINANCE.UA повідомила прес-служба Кабінету міністрів України.
У відомстві також повідомили, що формується Комісія державного регулювання діяльності у сферах теплопостачання, централізованого водопостачання і водовідведення.
Регулювання тарифів на послуги з утримання будинків здійснюється органами місцевого самоврядування.
"Зменшенню витрат мешканців на утримання будинків та поліпшення якості обслуговування сприяє створенню об'єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ). У таких об'єднаннях мешканці самі визначають необхідний перелік послуг з обслуговування будинку та періодичність їх надання та мають можливість контролювати використання зібраних коштів", - відзначили в КМУ.
За інформацією відомства, державна підтримка реформування ЖКГ тільки минулого року дала можливість створити 1704 таких об'єднань. Всього в Україні функціонує 12037 ОСББ.
"В умовах підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги Уряд подбав про те, щоб підтримати малозабезпечені верстви населення - зменшено відсоток середньомісячного доходу сімей, що витрачається на оплату послуг при призначенні житлових субсидій та істотно спрощено процедуру їх отримання", - підкреслили в Кабміні.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас