Україна і ЄС домовилися про повну лібералізацію 20% сільгосппродукції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна і ЄС домовилися про повну лібералізацію 20% сільгосппродукції

Аграрний ринок
608
Україна і Європейський Союз домовилися про повну лібералізацію 20% сільськогосподарської продукції.
Про це українським журналістам у Брюсселі заявив 8 квітня заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Валерій П'ятницький після закінчення 16-го раунду переговорів про створення зони вільної торгівлі з ЄС.
"Є такий механізм, який ми свого часу запропонували. Це ініціатива нуль на нуль. Так ось, вона знайшла вже чіткі обриси. З усіх тих позицій, які були під частковою лібералізацією або не було лібералізації, або були квоти навіть з боку Європейського Союзу, ми зараз вийшли: напевно, відсотків на 20 буде нуль на нуль", - сказав він.
Заступник міністра зазначив, що на практиці це буде означати нульові мита від початку дії угоди.
Серед іншого П'ятницький зазначив, що це торкнеться кондитерської продукції. "Це наша була така ініціатива, і я думаю, що в якомусь сенсі для цієї галузі, а галузь дуже динамічна зараз, я думаю, інвестовано туди вже, напевно, за мільярд доларів. Тому вже потрібна віддача", - сказав він.
П'ятницький додав, що у разі введення таких нульових мит Україна зможе отримати такі ж умови і з країнами-членами Організації вільної торгівлі ЄС, до якої входять Норвегія, Ісландія, Ліхтенштейн і Швейцарія і договір про зону вільної торгівлі з якою вже підписаний.
Як повідомлялося, Україна почала переговори з Євросоюзом про створення зони вільної торгівлі в березні 2008 року. Сторони планують завершити переговори до кінця цього року.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас