Португалія - гроші в обмін на реформи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Португалія - гроші в обмін на реформи

Казна та Політика
276
Слідом за Грецією та Ірландією, Португалія стала третьою державою Євросоюзу, яка звернулася за фінансовою допомогою. Умовою отримання Лісабоном стабілізаційної допомоги з боку ЄС розміром 80 мільярдів євро стала вимога від Португалії розпочати реалізацію структурних реформ економіки. Такі рішення схвалені на екстреному засіданні міністрів фінансів країн Євросоюзу в угорському Годоло.
"Країни Євросоюзу перерахують істотні грошові суми, незалежно від того, входять вони в зону євро, чи ні. Це означає, що ми повинні провести аудиторський процес, що вкрай проблематично, оскільки португальці занадто довго вичікували, а потім повідомили нам в короткі терміни", - заявив міністр економіки і фінансів Швеції Андерс Борг, зазначивши, що Лісабон зволікав з офіційним запитом про допомогу.
Політика жорсткої економії, проведена останнім часом ЄС, викликає незадоволення багатьох європейців. У Будапешті в суботу пройшла акція протесту профспілок. Її учасники виступили проти рішення влади про скасування безконкурентного підвищення зарплат та реформування пенсійної системи.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас