Німецькі атомні концерни відмовилися фінансувати альтернативну енергетику — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німецькі атомні концерни відмовилися фінансувати альтернативну енергетику

Енергетика
215
Уряд ФРН взяв до відома повідомлення чотирьох німецьких енергетичних концернів про припинення платежів до фонду, який інвестує у розвиток альтернативної енергетики. Про це повідомила представник кабінету міністрів Німеччини. За її словами, в уряді буде проведена оцінка фінансових наслідків мораторію на рішення про продовження термінів експлуатації німецьких атомних електростанцій, пише "Німецька хвиля".
"Ясність у цьому питанні буде досягнута лише після перегляду всієї енергетичної політики", - зазначила чиновник.
За даними німецького видання Spiegel, 9 квітня керівники концернів RWE, E. On, Vattenfall і EnBW, що володіють німецькими АЕС, повідомили про своє рішення уряду ФРН. Виплати до фонду альтернативної енергетики, за їхніми словами, були узгоджені разом зі схваленим в 2010 році рішенням продовжити терміни експлуатації АЕС. Однак у середині березня після серії аварій на японській АЕС "Фукусіма" це рішення було припинено. Тим самим, на думку керівництва енергоконцернів, вони позбулися підстави для виплати за продовження експлуатації АЕС.
Разом з тим глави енергетичних концернів висловили готовність до переговорів з даного питання. В поточному і майбутньому році концерни повинні були виплатити по 300 мільйонів євро на розвиток альтернативної енергетики в Німеччині.
Нагадаємо, раніше федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що хоче якомога швидше відмовитися від використання ядерної енергетики в країні.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас