В Німеччині незадоволені тим, що Україна нікого не підпускає до зерна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Німеччині незадоволені тим, що Україна нікого не підпускає до зерна

Аграрний ринок
708
Європейці критикують новий Закон про державний контроль над зерновим ринком.
На їхню думку, закон, який передбачає створення державної монополії на експорт сільгосппродукції призведе до витіснення з українського ринку іноземних торгових фірм, що вклали великі суми в розвиток експортних структур.
Про це в своїй статті для ZN.UA пише виконавчий директор Східного комітету німецької економіки, професор Райнер Лінднер.
Такі заходи суперечать духу вільної ринкової економіки та можуть завдати значної шкоди іміджу України з точки зору довгострокового та надійного економічного партнерства, вважає Лінднер.
На його думку, державна монополія зробить негативний вплив на конкуренцію всередині країни і може сприяти поширенню корупції.
В кінцевому підсумку найбільше від цього постраждають самі українські землевласники, які будуть змушені продавати свій врожай монополісту за ціною нижче за ринкову. "Як результат - брак коштів на необхідну модернізацію", - переконаний професор.
Він також підкреслив, що як у Брюсселі, так і в Києві на даний момент існує цілий ряд питань, які, з точки зору ділових кіл, необхідно вирішити:
"Економічні зв'язки вимагають подальшого поліпшення. У 2010 році оборот торгівлі між Україною і Німеччиною досяг лише шести мільярдів євро. В десять разів більшими виявилися показники обсягу німецької торгівлі з Польщею та Чехією, хоча і за територією, і за населенням ці країни менші. Одним словом, попереду ще багато роботи".
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас