КРУ: Розбазарювання бюджетних грошей триває — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КРУ: Розбазарювання бюджетних грошей триває

Кримінал
442
Голова Головного Контрольно-ревізійного управління України (ГоловКРУ) Петро Андрєєв вважає, що в Україні збереглися всі схеми розкрадання державних коштів.
"Я розумію, що наживаю собі цими словами масу ворогів, але я дію відповідно з функціями і завданнями, які покладені на мене законодавством і главою держави", - сказав глава ГоловКРУ.
За його словами, ГоловКРУ провело аудит стану економіки країни за 2008-2009 роки, виявивши різних фінансових порушень на суму 93 мільярди гривень.
"Встановлені конкретні особи, директори державних підприємств, які проводили глибоко збиткову для держави і вигідну для конкретних комерційних структур діяльність. Але, на жаль, до наших рекомендацій про необхідність звільнити керівників, які заплямували себе, в більшості випадків не прислухаються", - сказав він.
За словами Андрєєва, всупереч документам, міністри переукладають контракти з директорами держпідприємств, і зберігають, таким чином, ті самі схеми, які діяли за минулого уряду. "На останньому засіданні Кабміну за дорученням прем'єр-міністра я піднімав це питання - органи управління не реагують ні на які матеріали, що стосуються дій посадових осіб, які допускають фінансові порушення", - повідомив Андрєєв.
"Якщо таке ставлення до витрачання бюджетних коштів збережеться, ми ніколи не зробимо якісні реформи і ніколи не вирішимо соціально-економічних проблем держави", - повідомив глава КРУ.
Відповідаючи на питання, чи лобіюють міністри чинного уряду шахрайські схеми роботи, Андрєєв відповів: "На жаль, в деяких випадках це виглядає саме так".
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас