Біржі Європи закрилися зростанням на новинах з Японії та Німеччини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Біржі Європи закрилися зростанням на новинах з Японії та Німеччини

Фондовий ринок
459
Провідні європейські фондові індекси підвищилися на закриття ринків у п'ятницю на тлі повідомлень з Японії про відсутність серйозних руйнувань після події в країні чергового потужного землетрусу магнітудою 7,4 балу, а також на тлі сильних статданих з Німеччини, свідчать дані бірж.
За підсумками останніх торгів тижня британський індекс FTSE 100 підвищився на 0,81% - до позначки 6 055,75 пункту. Німецький DAX виріс на 0,53%, склавши 7 217,02 пункту. Французький індекс CAC 40 за підсумками торгів додав 0,83%, піднявшись до 4 061,91.
У п'ятницю стало відомо, що профіцит зовнішньоторговельного балансу Німеччини в лютому 2011 року склав 12,1 млрд євро, збільшившись в порівнянні з січнем на 2 млрд. Обсяг експорту в звітному місяці в порівнянні з січнем збільшився на 2,7%, коли було зафіксовано його зниження на 1%. Зростання експорту в лютому стало найбільш значним з вересня 2010 року. Крім того, підвищення обсягів експорту виявилося сильнішим за прогнози аналітиків, що чекали на його зростання на 2%.
"Акції компаній виглядають привабливими, - наводить агентство Bloomberg коментар старшого керівника інвестиціями Octopus Investments Ltd. Лотара Ментеля. - Ми отримуємо оптимістичні макроекономічні новини. Крім того, прибутки компаній збільшуються".
Також у п'ятницю в центрі уваги інвесторів опинилися новини з Португалії. Єврокомісар з економіки та монетарних справ Оллі Рен заявив у п'ятницю, що обсяг фінансової допомоги Португалії, яка звернулася за нею напередодні, може скласти близько 80 млрд євро, а програма може бути розрахована на три роки. Водночас глава Європейського центрального банку (ЄЦБ) Жан-Клод Тріше відзначив, що міжнародний план допомоги Португалії буде дієвим, якщо уряд країни введе "грандіозні" заходи жорсткої економії та активно проведе всі необхідні економічні реформи.
На настрої учасників торгів також вплинули повідомлення від Європейської банківської організації, яка проводить стрес-тести банків ЄС у 2011 році. Організація повідомила, що тестування 90 кредитних організацій будуть проводитися з урахуванням значення ключового капіталу першого рівня (core tier 1 capital), що включає акції та нерозподілений прибуток, на рівні 5%.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас