НБУ відзначає відсутність загроз для макроекономічної стабільності через прискорення інфляції в березні 2011р — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ відзначає відсутність загроз для макроекономічної стабільності через прискорення інфляції в березні 2011р

Казна та Політика
191
Прискорення інфляції в березні 2011 року до 1,4% з 0,9% у лютому не несе загрози для макроекономічної стабільності, вважає голова Національного банку України (НБУ) Сергій Арбузов.
"Незважаючи на окремі песимістичні прогнози, у I кварталі 2011 року відбулося пожвавлення економічної динаміки... Певне підвищення інфляції в березні не несе загрози макроекономічній стабільності і, відповідно, економічному зростанню", - наведені слова Арбузова в повідомленні, розміщеному на веб-сайті Нацбанку.
У повідомленні зазначено, що НБУ оцінює зростання реального ВВП в лютому більш ніж на 6%. При цьому очікування бізнесу щодо подальшого економічного зростання поліпшуються. "Оптимізму підприємствам додають позитивні поточні результати їх діяльності. У січні 2011 року порівняно з січнем 2010 року прибутки підприємств зросли майже на чверть, а збитки скоротилися на 10%. Завдяки цьому чистий прибуток в економіці досяг 5,3 млрд грн", - підкреслюється в повідомленні.
Глава НБУ також відзначає поступове зростання впевненості інвесторів в українській економіці: за січень-лютий 2011 року в Україну надійшло понад $0,5 млрд прямих іноземних інвестицій.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас