Туристичний збір у Києві хочуть скасувати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Туристичний збір у Києві хочуть скасувати

Казна та Політика
254
У Києві вже пропонують скасувати введений на початку року туристичний збір. Надходження виявилися мізерними, а шанси бути втягнутими в міжнародні розгляди зросли.
Комісія з питань культури і туризму Київради включила питання про скасування туристичного збору до порядку денного пленарного засідання 14 квітня.
"Його запровадження в Києві неефективне з економічної точки зору, надзвичайно складне в адмініструванні як для підприємств, так і для податкових органів міста та шкодить іміджу столиці України, особливо напередодні Євро-2012", - упевнений голова комісії Олександр Бригинець.
Депутат пояснив, що в багатьох випадках готелі стягували збір не з туристів - платити доводилося іноземцям, які приїхали в місто з діловою метою, у тому числі й для підготовки Євро-2012, але не взяли з собою відповідних документів (які взагалі не передбачені світовою практикою).
"Фактично, ці клієнти готелів сьогодні можуть висувати претензії щодо порушення закону при сплаті туристичного збору. Тому Києву потрібно ввести звичайну для європейських міст практику подібного збору", - роз'яснює Бригинець.
Як повідомляє прес-служба депутата, спочатку планувалося зібрати з туристів 5 млн. грн на рік. Але перший квартал показав нереальність цих планів. За три місяці було зібрано близько 0,5 млн. грн.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас