Білоруси почали скуповувати цукор і олію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білоруси почали скуповувати цукор і олію

813
В останні кілька днів у деяких регіонах Білорусі спостерігається ажіотажний попит на цукор і соняшникову олію. Білоруси скуповують продукти харчування через чутки про можливе підвищення цін.
Між тим, в уряді країни спростовують інформацію про можливе подорожчання. За словами представника міністерства торгівлі Білорусії Любові Язепчик, в країні достатньо запасів як цукру, так і соняшникової олії. Вона також попросила громадян країни не піддаватися "нездоровим чуткам".
Протягом останніх тижнів ЗМІ регулярно повідомляють про брак будь-яких товарів у Білорусі. Зокрема, на початку квітня з'явилася інформація про те, що білоруси масово скуповують сертифіковані діаманти та золоті злитки, намагаючись врятувати свої заощадження від можливої девальвації місцевої валюти.
Ще раніше повідомлялося, що в Білорусі стало складно купити валюту. Через валютну кризу Мінську вже довелося обмежити продаж доларів та євро юридичним особам. При цьому в уряді наголошують, що девальвація місцевих рублів не планується, а попит на валюту пов'язують з тим, що влітку Білорусі доведеться різко підняти ввізні мита на іномарки.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас