На черговій АЕС в Японії стався витік радіації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На черговій АЕС в Японії стався витік радіації

Енергетика
1235
Після сильного землетрусу, що стався напередодні на північному сході японського острова Хонсю, на японській АЕС "Онагава" в префектурі Міяги виявлено витік радіоактивної води, передає Reuters.
За повідомленням Tohoku Electric Power (TEPCO) - компанії-оператора АЕС, вода, що містить радіоактивні речовини, випливає з резервуарів з відпрацьованими паливними стержнями першого і другого реакторів АЕС. Водночас, за словами представників TEPCO, підвищення рівня радіації поблизу електростанції не зафіксоване.
Напередодні повідомлялося, що землетрус викликав проблеми з енергопостачанням на трьох японських атомних електростанціях. З ладу вийшли два з трьох джерел зовнішнього електропостачання АЕС "Онагава" в префектурі Міягі. Крім того, перебої з енергопостачанням виникли на АЕС "Хігасідорі" в префектурі Аоморі та на станції з переробки відпрацьованого ядерного палива в Роккасо.
Нові підземні поштовхи призвели до жертв і руйнувань: відомо про двох загиблих і 132 поранених. Понад 3,5 млн будинків залишилися без електрики через автоматичну зупинку низки теплових електростанцій регіону. За даними влади префектур Міягі, Івате, Акіта, Фукусіма і Ямагата, в поліцію і пожежні служби незабаром після землетрусу почали надходити численні повідомлення про спалахи й витоки газу. В постраждалих префектурах було припинено рух швидкісних поїздів.
Нагадаємо, землетрус стався за 116 км від м.Фукусіма, де розташована аварійна АЕС, і в 345 км від столиці Японії м.Токіо. Осередок землетрусу був на глибині 40 км. Підземні поштовхи відчувалися і в Токіо, де протягом хвилини тряслися будівлі. Після землетрусу, магнітуда якого, за уточненими даними Геологічної служби США, склала 7,1, було оголошено попередження про цунамі. Незабаром воно було скасоване.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас