"Богдан Моторс" від'їжджає від мажоритарія — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Богдан Моторс" від'їжджає від мажоритарія

Фондовий ринок
853
Про те, що "Богдан Моторс" збирається продати пакет акцій, стало відомо з оголошення про купівлю, розісланого інвесторам. У пропозиції, зокрема, говориться, що інвесткомпанія NRG Capital отримала мандат на продаж 12,94% акцій мажоритарного акціонера. Виходячи з ринкової капіталізації компанії, цей пакет оцінюється в $21,1 млн.
Оскільки зараз у вільному обігу перебуває 10,9% акцій "Богдан Моторс", це дає можливість значного збільшення ліквідності її паперів, а також консолідації вагомого пакету в руках великого інвестора, відзначається в пропозиції. 29 квітня планується провести збори акціонерів, на якому буде розглянуто питання додемісії 33% акцій. Частина з них буде повернена мажоритарному акціонерові, щоб він зміг ухвалити рішення про продаж. Брати участь у підписці на акції зможуть тільки чинні акціонери.
В "Богдан Моторс" підтвердили факт підготовки до операції, але від докладних коментарів про її суть відмовилися. Втім, прес-секретар компанії Сергій Красуля зазначив, що кошти залучаються для своєчасного фінансування виконання контрактів, зокрема з виробництва автобусів для Євро-2012, а також із запуску другої лінії виробництва автобусів на заводі в Луцьку.
Старший аналітик ІК BG Capital Олександр Паращій зазначив, що зараз компанія гостро потребує коштів, оскільки їх операційний прибуток не покриває витрат, пов'язаних з обслуговуванням боргу. "Продаж дозволить поліпшити фінансові показники завдяки зменшенню боргу і витрат на його обслуговування", - розповів пан Паращій. Не виключено, що виручені кошти будуть спрямовані на збільшення оборотного капіталу, припускає старший аналітик ІК "Велес Капітал" Дар'я Терещук: "Тим не менш, з огляду на очікування значного збільшення виробництва і виручки за рахунок продажів імпортних автомобілів, ми рекомендуємо купувати акції "Богдан Моторс" з потенціалом росту мінімум 50%, - говорить вона.- Хоча ринкові мультиплікатори компанії за результатами минулого року на 20% дорожче за свої аналоги (2,54Х EV/S; 7,8Х EV/EBITDA)".
Це не перший продаж активів "Богдан Моторс" останнім часом. На початку березня компанія продала контрольний пакет акцій "Черкаського автобуса" афілійованої з Промінвестбанком компанії з управління активами Easy Life. Таким чином, "Богдан Моторс" реструктуризував борг перед банком розміром $30 млн.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас