ВР скасувала свідоцтва про держреєстрацію юр- і фізособи-підприємця — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВР скасувала свідоцтва про держреєстрацію юр- і фізособи-підприємця

2119
Верховна Рада України під час вечірнього засідання прийняла у другому читанні і в цілому урядовий законопроект, що передбачає скасування свідоцтва про державну реєстрацію юридичної особи та фізичної особи-підприємця. Відповідний проект (№7516 від 24.12.2010 р.), ініційований фракціями БЮТБ і НУ-НС, підтримали 240 народних депутатів.
Прийнятим актом з метою спрощення і здешевлення створення та ведення бізнесу в Україні вводиться принцип здійснення діяльності юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців без свідоцтва про державну реєстрацію.
Зокрема, згідно зі змінами до закону "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" частина десята статті 19 викладена в такій редакції: "Одночасно з внесенням до Єдиного державного реєстру запису про зміну відомостей про юридичну особу, згідно з цим законом зазначаються у виписці з Єдиного державного реєстру, державний реєстратор повинен видати (надіслати поштовим відправленням з описом вкладення) заявнику виписку з Єдиного державного реєстру".
Нагадаємо, 17 лютого 2011 р. ВР прийняла за основу цей законопроект. Тоді його підтримали 286 народних депутатів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас