Адвокати Кучми ставлять під сумнів справжність аудіозаписів Мельниченка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Адвокати Кучми ставлять під сумнів справжність аудіозаписів Мельниченка

Кримінал
270
Адвокати колишнього Президента Леоніда Кучми Михайло Киселевич і Віктор Петруненко ставлять під сумнів автентичність записів, зроблених екс-майором Держохорони Миколою Мельниченком на цифровий диктофон у кабінеті Кучми, і заявляють про можливість свідомих процесуальних порушень з боку слідства, повідомляє радіо "Свобода".
Згідно з повідомленням, у матеріалах, наданих слідством захисту, остання фоноскопічна експертиза плівок Мельниченка датується 26 серпня 2010 р., а експертизу, датовану осінню 2010 року, не надано зовсім.
"Ніякі інші надані нам матеріали не дають підстав робити висновок про те, що цифрові записи Мельниченка автентичні і не зазнали ніякого втручання, а навпаки, у наданих експертизах експерти заявили, що встановити в категоричній формі, чи піддавалися монтажу або іншим змінам аудіозаписи, експертним шляхом неможливо. Відомо, що інші експерти в області фоноскопії взагалі вважають принципово неможливим встановлення автентичності цифрових записів", - заявляють адвокати.
Раніше перший заступник генерального прокурора України Ренат Кузьмін повідомляв, що аудіозаписи розмов колишнього Президента, зроблені Мельниченком, визнали речовими доказами у справі про вбивство Георгія Гонгадзе.
Нагадаємо, 21 березня проти екс-Президента порушили кримінальну справу. Кучму підозрюють у перевищенні влади, видачі незаконних розпоряджень керівництва МВС, що призвело до вбивства журналіста Гонгадзе.
За словами першого заступника ГПУ Рената Кузьміна, слідство зібрало достатньо доказів причетності Л.Кучми до справи вбивства журналіста Гонгадзе. Він зазначив, що аудіозаписи розмов колишнього Президента, зроблені екс-майором Держохорони Мельниченком, визнали речовими доказами у справі про вбивство Гонгадзе.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас