Президент ЄЦБ: Підвищення ставки необхідно для обмеження інфляційних ризиків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент ЄЦБ: Підвищення ставки необхідно для обмеження інфляційних ризиків

Казна та Політика
244
Президент Європейського центрального банку (ЄЦБ) Жан-Клод Тріше в четвер вказав на те, що ЄЦБ буде діяти обережно після рішення про підвищення вартості запозичень, пославшись на побоювання з приводу того, що напруженість на фінансових ринках може поширитися на економіку.
Європейський центральний банк раніше в четвер підвищив ключову ставку до 1,25% з історичного мінімуму 1%.
Цей крок, якого багато хто чекав, зробив ЄЦБ першим з найбільших центральних банків світу, що почали цикл підвищення ставок, у той час як провідні економіки відновлюються після рецесії 2009 року. Федеральна резервна система (ФРС) США, Банк Японії і Банк Англії тепер відстають від ЄЦБ з виходом з політики низьких ставок.
"Сьогодні ми не прийняли рішення про те, що це перше підвищення ставки з серії підвищень, - сказав Тріше. - Надалі ми продовжимо приймати необхідні рішення задля цінової стабільності, як ми це робили в минулому".
Ризики для економіки в цілому збалансовані, ринкові ставки, як і раніше, залишаються на низькому рівні, щоб допомогти економічному зростанню, сказав він.
"Відсоткові ставки по всьому спектру залишаються низькими, тому курс грошово-кредитної політики залишається м'яким", - сказав Тріше на прес-конференції.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас