Держземагентство: Ринок визначить ефективного власника землі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держземагентство: Ринок визначить ефективного власника землі

Аграрний ринок
282
Позиція Держземагентства щодо земельного ринку - ринкова. Про це заявив перший заступник голови відомства Артем Кадомський, повідомила прес-служба Кабміну.
На думку чиновника, реалізація відповідного законопроекту дозволить прискорити формування законодавчої бази ринкових земельних відносин, створить прозорий механізм проведення торгів і конкурсів, буде запорукою для залучення додаткових інвестицій. Крім того, зробить землю ефективним інструментом для отримання фінансових ресурсів, зокрема, для іпотеки.
"Ринок землі - це не лише її купівля-продаж, це прозорі зрозумілі механізми вирішення питань економічного обороту земель", - зазначив Кадомський.
За його словами, це той шлях, яким мусить іти країна, але з тими застереженнями і раціональними обмеженнями, які існують у всьому світі, і які повинні бути введені в Україні.
"Ми розраховуємо, що за допомогою тих законопроектів, які розроблені або розробляються, ми зможемо вирішити питання ефективного використання, охорони земель, призупинити процеси виснаження ґрунтів, ввести в обіг саме ті землі, які не використовуються. Саме ринок є тим механізмом, який здатний сформувати ефективного власника на землі. Такий власник буде "базою" як для залучення інвестицій, так і збереження села і раціонального використання угідь", - підкреслив Кадомський.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас