Вчені: Мандарини врятують від інсульту і ожиріння — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вчені: Мандарини врятують від інсульту і ожиріння

121
Мандарини допоможуть захистити людину від різних недуг, включаючи хвороби серця, діабет, інсульт і ожиріння. Вся справа в пігменті нобілетіні, який присутній в шкірці фрукта.
Дослідники з Університету Західного Онтаріо протестували мандарин на двох групах мишей, повідомляє meddaily.ru. Гризунів тримали на дієті, багатій на жири і прості цукри. Перша група у підсумку почала страждати від ожиріння і демонструвала симптоми метаболічного синдрому (підвищений рівень холестерину і тригліцеридів, високий рівень інсуліну й глюкози, ожиріння печінки).
Все це загрожувало розвитком діабету і хворобами серця. Друга група, якій в їжу додавали нобілетін, мала нормальну вагу і не страждала від високого рівня холестерину. Вона також була більш чутлива до інсуліну.
"Тривалі дослідження показували, що нобілетін захищає від атеросклерозу, скупчування бляшок в артеріях, здатних призвести до серцевого нападу або інсульту. Надалі ми плануємо з'ясувати, чи підходить дана сполука для лікування людей", - сказав керівник дослідження доктор Мюррей Хафф.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас