Суд переніс слухання "справи Макаренка і Діденка" на 14 квітня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд переніс слухання "справи Макаренка і Діденка" на 14 квітня

Кримінал
166
Печерський районний суд Києва переніс попередні слухання справи за обвинуваченням колишнього голови Державної митної служби України Анатолія Макаренка і колишнього першого заступника голови правління Національної акціонерної компанії (НАК) "Нафтогаз України" Ігоря Діденка на 14 квітня через те, що обвинувачених не доставили на судове засідання.
Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", на попереднє засідання у четвер Макаренко, Діденко і заступник начальника Енергетичної регіональної митниці Тарас Шепітько доставлені не були. У справі проходить шість обвинувачуваних, троє з них - колишні і нинішні співробітники Держмитниці і "Нафтогазу України" перебувають на підписці про невиїзд.
У зв'язку з цим захист обвинувачених (всього у справі 10 захисників у шести обвинувачених) попросив суд відкласти попередні слухання для того, щоб забезпечити права Макаренка і Діденка бути присутніми на засіданні і заявляти клопотання.
Адвокат Макаренка Юрій Сухов повідомив, що від його підзахисного надходило письмове клопотання про те, що він хоче бути присутнім на засіданні суду. "Макаренко та його захист зробили все для реалізації права Макаренка бути присутнім на засіданні. Прошу відкласти розгляд справи", - сказав адвокат.
У свою чергу, адвокат Діденка Юрій Григоренко також наголосив на неможливості слухання справи без присутності його підзахисного. Інші адвокати А.Макаренка та І.Діденка підтримали думку своїх колег, і суд ухвалив рішення відкласти попереднє слухання справи до 14 квітня з доставкою Діденка, Макаренка і Шепітька на засідання, яке почнеться о 14:30.
Як повідомлялося, Міжнародний арбітражний трибунал у Стокгольмі 8 червня 2010 зобов'язав НАК "Нафтогаз України" повернути RosUkrEnergo 11 млрд куб. м газу, а також виплатити компанії встановлений контрактом штраф у товарній формі в розмірі 1,1 млрд куб. м газу.
Служба безпеки України (СБУ) завершила досудове слідство у кримінальній справі за обвинуваченням посадових осіб НАК "Нафтогаз України" і Державної митної служби в розтраті належного компанії RosUkrEnergo АG природного газу та його незаконного розмитнення в лютому-березні 2009 року.
За даними СБУ, в процесі слідства зібрано достатньо доказів, що підтверджують провину обвинувачених в інкримінованих їм злочинах. У даній справі заарештовані Діденко, Макаренко та заступник начальника Енергетичної регіональної митниці Тарас Шепітько. Макаренко був заарештований в кінці червня, Діденко - у липні 2010 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас