ВР відмовилася забороняти держслужбовцям бути членами політпартій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВР відмовилася забороняти держслужбовцям бути членами політпартій

Казна та Політика
364
Верховна Рада України (ВР) сьогодні, 7 квітня, під час ранкового засідання прийняла за основу законопроект Президента "Про державну службу" (№8306 від 25.03.2011 р.), вилучивши з проекту положення про заборону державним службовцям бути членами політичних партій. Відповідне рішення підтримали 263 народні депутати.
Так, за словами першого заступника голови парламенту Адама Мартинюка, прийнятий за основу законопроект буде спрямований на підготовку до другого читання вже "без трьох положень" - політичної та пенсійної складової проекту (проект передбачав збільшення віку перебування чиновників на державній службі до 65 років).
Зазначимо, спочатку запропонований Президентом проект закону "Про державну службу" передбачав доповнення ст. 6 закону України "Про політичні партії в Україні" положенням, яке забороняло чиновнику на час перебування на державній службі бути членом політичної партії.
Крім того, до статті 25 Закону України "Про відпустки" Президент пропонує внести зміни, що передбачають надання обов'язкової відпустки без збереження заробітної плати "особам, які зареєстровані як кандидати на пост Президента України, у народні депутати України, у депутати Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевої ради, на посаду сільського, селищного, міського голови, - на період виборчого процесу".
Документ пропонує визначення основ державної служби, порядку вступу на державну службу, її проходження та припинення, правового статусу державних службовців, принципів їх соціального і правового захисту.
Проектом, зокрема, передбачено поділ посад державної служби на групи А, Б, В, Г, Д і підгрупи; вимоги до рівня професійної компетентності особи, яка претендує на зайняття посади державної служби тощо.
Документ містить положення про професійне навчання державного службовця, оплату його праці, преміювання та заохочення, а також дисциплінарну і матеріальну відповідальність. Крім того, пропонується виключити зі сфери дії законодавства про державну службу значне коло осіб (зокрема, Президента України, членів Кабінету міністрів України, перших заступників і заступників міністрів, народних депутатів України, працівників прокуратури, яким присвоюються класні чини, суддів тощо).
Разом з тим пропонується визнати таким, що втратив чинність закон "Про державну службу", а також внести зміни до деяких законодавчих актів.
Нагадаємо, президентський законопроект "Про державну службу" був зареєстрований у ВР 25 березня 2011 року.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас