Послання Януковича: Зі збільшенням пенсійного віку збільшаться і самі пенсії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Послання Януковича: Зі збільшенням пенсійного віку збільшаться і самі пенсії

Казна та Політика
846
Реформування пенсійної системи розглядається, як об'єднуюча ланка між оздоровленням фінансової системи країни та покращенням умов життя громадян, йдеться у щорічному посланні президента України Віктора Януковича Верховній Раді України, текст якого має агентство "Інтерфакс-Україна".
В документі відзначається, що в майбутньому передбачається комплекс заходів щодо детінізації зайнятості і заробітних плат, а також підвищення зарплат та створення нових робочих місць. Передбачається також ряд заходів, спрямованих на стабілізацію солідарної системи, зокрема, поступове підвищення пенсійного віку для жінок з 55 до 60 років і для чоловіків, що працюють на державній службі, до 62 років (щороку на шість місяців).
При цьому на період підвищення пенсійного віку передбачається збільшення пенсій на 2-5% за кожні додатково відпрацьовані шість місяців, що призведе до збільшення пенсії на 25% для тих жінок, які почнуть отримувати її в 60 років. Крім того, передбачається одноразова виплата 10 пенсій працівникам освіти, охорони здоров'я, соціального забезпечення, культури.
У документі також говориться, що з 1 січня 2013 року передбачається введення загальнообов'язкового накопичувального пенсійного страхування для осіб, яким на той час не виповниться 35 років.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас