Португалія попросила ЄС про фінансову допомогу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Португалія попросила ЄС про фінансову допомогу

Казна та Політика
422
На думку аналітиків, країні буде потрібно від 60 до 80 млрд євро для стабілізації своєї економіки.
Португалія звернулася до Євросоюзу за фінансовою допомогою, повідомив прем'єр-міністр країни Жозе Сократеш. У своєму телезверненні до нації Сократеш заявив, що Португалія завжди розглядала зовнішню фінансову допомогу як крайній крок, передає CNN.
За словами португальського прем'єра, уряд країни впевнений, що дане рішення далі відкладати ніяк не можна. Затримка небезпечна серйозними фінансовими ризиками, з якими Португалія не повинна зіткнутися, повідомив Сакратеш.
Міністр фінансів країни Фернандо Тейшейра дос Сантос зазначив, що взяти допомогу ЄС країну змусила кон'юнктура ринку.
в зустрічній заяві Європейської комісії зазначено, що її голова Жозе Мануел Баррозу був в курсі того, що країна має намір попросити про допомогу. Єврокомісія також пообіцяла максимально швидко розглянути запит Португалії.
На думку аналітиків, Португалії буде потрібно від 60 до 80 млрд євро для стабілізації своєї економіки, повідомляє Reuters.
Напередодні країні вдалося залучити близько 1 млрд євро шляхом продажу короткострокових казначейських зобов'язань. Однак протягом наступних шести тижнів Португалії належить розплатитися з інвесторами, яким вона повинна буде виплатити близько 4 млрд євро. Ще близько 5 млрд євро Португалії потрібно буде виплатити в червні.
Португалія стала третьою після Греції та Ірландії країною, якій довелося звернутися за фінансовою допомогою.
Напередодні глава МВФ Домінік Стросс-Кан повідомив, що його хвилює фінансовий стан Португалії. Він висловив стурбованість тим, що країна не зможе сама впоратися з фінансовими проблемами і їй доведеться звернутися за допомогою.
Раніше подібну думку висловлював глава Європейського фонду фінансової стабільності Клаус Реглінг.
5 квітня міжнародне рейтингове агентство Moody's на фоні похмурого фінансового положення Португалії знизило рейтинг довгострокових державних облігацій країни на один щабель - з "A3" до "Baa1" і помістило рейтинг на перегляд з можливістю подальшого зниження.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас