Просто не дали йому піти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Просто не дали йому піти

Кримінал
7066
Вчора близько 9.30 була здійснена спроба пограбування пункту обміну валют, розташованого в приміщенні бібліотеки ім. Радищева по вулиці Шота Руставелі в центрі Києва. Оскільки грошей в обмінному пункті не виявилося, нападник зник з місця події, однак був затриманий через півтори години в іншому районі міста. Як відзначають в міліції, значну роль у його швидкому затриманні зіграли випадкові перехожі, які взяли активну участь в затриманні.
В момент нападу, скоєного вчора близько 9.30, у приміщенні пункту обміну валют перебували його співробітниця і охоронець. Невідомий у масці увійшов до пункту з коридору бібліотеки ім. Радіщева і, погрожуючи макетом автомата, зажадав передати йому гроші з каси. Але їх не виявилося - в цей день обмінний пункт був закритий на ремонт. Розчарований невдачею, грабіжник кинув на підлогу гранату Ф-1 часів Другої світової війни, яка не вибухнула, і покинув будівлю. Вслід з криком "Убивають!" вибігла співробітниця пункту.
Біля входу до бібліотеки вже стояли декілька чоловіків, які збіглися на крик. За нападникам вибіг і охоронець. "Не дайте йому піти!" - звернувся він до присутніх, які, побачивши в руках грабіжника зброю, лише супроводжували його, тримаючись на певній відстані.
Швидко перейшовши вулицю, грабіжник сів у припаркований на протилежній стороні Daewoo Lanos і включив запалювання. Тут же на автомобіль навалилися 7 осіб, спробувавши не дати йому від'їхати. Один з них ліктем вибив скло і, вчепившись у водія, зірвав з нього маску. Після цього нападник рішуче натиснув на газ, змусивши відстрибнути всіх, хто намагався його затримати.
Рух по вулиці Шота Руставелі був досить інтенсивним, тому швидко зникнути з місця злочину нападнику не вдалося. "Перекрийте хто-небудь!" - закричав працівник паркувальної служби, на мить відволікшись від розмови по мобільному телефону зі співробітниками міліції. Один з автомобілів перерізав дорогу, і Lanos, зіткнувшись з ним, у паніці розвернувся назустріч руху.
Втім, проїхати йому вдалося не більше 50 метрів: далі дорогу перепиняв потік машин. Грабіжник знову розгорнув Lanos і направив його прямо на припарковані на узбіччі автомобілі. Пошкодивши два з них, він минув світлофор і зник. Один з водіїв деякий час переслідував його на блакитній "Славуті", однак через кілька кварталів відстав. Тим часом на місце події прибула бригада вибухотехніків, що знешкодили гранату.
Як повідомив заступник центру громадських зв'язків ГУ МВС у Києві Олександр Радкевич, в результаті введення в столиці плану "Перехоплення" автомобіль нападника незабаром був знайдений кинутим на вулиці Федорова, неподалік НСК "Олімпійський". Близько полудня на проспекті Миру на лівому березі Дніпра був затриманий і підозрюваний - киянин 1974 року народження. На вчорашніх допитах він заперечував свою причетність до нападу, проте в міліції впевнені, що виявили достатньо доказів вини затриманого - відбитки пальців, фотографії події, зроблені випадковими перехожими, показання свідків. Пан Радкевич також зазначив, що значну роль у швидкій затриманні підозрюваного зіграла активність громадян, які намагалися затримати злочинця. "Зараз цей злочин повністю розкрито", - запевнив Олександр Радкевич.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас