Стросс-Кан задоволений Іспанією і побоюється за Португалію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стросс-Кан задоволений Іспанією і побоюється за Португалію

Казна та Політика
205
Уряд Іспанії не потребує будь-якому вигляді фінансової допомоги з боку Міжнародного валютного фонду, заявив глава МВФ Домінік Стросс-Кан в інтерв'ю газеті El Pais.
Він похвалив кабінет Хосе Луїса Родрігеса Сапатеро за заходи, прийняті в області податків, пенсійного забезпечення, працевлаштування, банківської справи. "Це правильна політика. Незважаючи на це, в останні місяці Іспанію чомусь постійно ставлять на одну полицю з такими країнами як Греція, що не є правильно", - зазначив Стросс-Кан.
Порівнюючи Іспанію з Португалією, глава МВФ нагадав, що докорінна відмінність Лісабона від Мадрида в тому, що йому ще належить прийняти програму виходу з кризи і переконати громадськість в її ефективності. "Досі вони якось обходилися самі... Все в руках португальського уряду... Португальський сценарій не такий простий, як іспанський. Від того, як розвиватиметься ситуація на ринку Португалії, буде залежати, чи буде потрібен їм кредит", - пояснив Стросс-Кан.
На питання журналістів, чи буває так, що МВФ сам пропонує грошей, глава валютного фонду посміхнувся: "Я впевнений, що як би нас не любили, люди поки що не готові кликати нас, поки ми їм дійсно не знадобиться".
Висвітлюючи спільні для Євросоюзу проблеми, такі як інфляція і падіння курсу євро, Стросс-Кан заявив, що зростання цін "становить небезпеку лише для країн, що розвиваються, економіки яких страждають від перегріву". "Для розвинених країн сьогодні немає ніякого ризику", - упевнений голова МВФ. Так само він охарактеризував і зміну курсу євро до долара. На його думку, такі стрибки не становлять серйозної загрози для економіки ЄС. "Німеччина - чудове підтвердження тому, що можна бути однаково конкурентоспроможним і коли євро коштує 1,4 долара, і коли 1,6", - вважає глава Міжнародного валютного фонду.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас