Євро дорожчає в очікуванні на дані про ВВП єврозони, курс ієни різко знижується — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євро дорожчає в очікуванні на дані про ВВП єврозони, курс ієни різко знижується

Валюта
525
Євро дорожчає з ранку в середу по відношенню до долара, ієни та інших світових валют в очікуванні на дані про те, що ВВП єврозони виріс у жовтні-грудні 2010 року вже шостий квартал поспіль, а також підвищення відсоткової ставки Європейського центрального банку (ЄЦБ ) у четвер, передає MarketWatch.
Тим часом ієна подешевшала до мінімуму за півроку в парі з доларом і оновила мінімум за 10 місяців в парі з євро в очікуванні на додаткові заходи підтримки фінансового сектора Японії за підсумками засідання центрального банку країни 6-7 квітня.
Євро піднявся в середу на 0,3% - з $1,4227 до $1,4263. У парі з японською нацвалютою євро подорожчав на 0,9% - до 121,77 ієни.
Курс долара виріс до 85,38 ієни в ході торгів з ранку в середу проти 84,87 напередодні. В ході торгів ієна опускалася до 85,53 - мінімальної позначки з 21 вересня.
ВВП єврозони виріс в IV кварталі на 0,3%, прогнозують опитані Bloomberg аналітики. В середу Статистичне управління Європейського союзу опублікує остаточні дані про динаміку ВВП в останні три місяці 2010 року.
Всі 57 опитаних агентством Bloomberg економістів очікують на підвищення базової процентної ставки ЄЦБ 7 квітня на 25 базисних пунктів з рекордно низького рівня в 1%.
"ЄЦБ, швидше за все, підніме відсоткові ставки в четвер. Спостерігається тенденція до зміцнення євро", - відзначив валютний дилер Okasan Securities Co. Цутому Сома.
Банк Японії на засіданні ради керівників, що проходить 6-7 квітня, швидше за все, залишить відсоткову ставку без зміни - в діапазоні від нуля до 0,1%, прогнозують аналітики, опитані Bloomberg.
Разом з тим, як очікується, ЦБ почне нову програму екстреного кредитування банків, як це було після землетрусу 1995 року в Кобе, пише Nikkei.
Передбачається також, що Банк Японії може оголосити про виділення фінкомпаніям близько 1 трлн ієн (майже $12 млрд) строком на один рік під фіксовану ставку в 0,1% річних, щоб стабілізувати ситуацію у сфері кредитування і полегшити бізнесу отримання дешевих кредитів для відновлення після стихійних лих.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас